Jag väljer

Det är invecklat att börja träna och ta kontroll över maten igen, utan att det blir kontrollerat och fixerat. Det går åt en del energi att hålla den balansen och därför är det så skönt att ha kontakt med andra som har varit eller är i samma situation. Läste just det här i en av de bloggar jag följer, och det är så bra formulerat:

Jag väljer. Mitt friska jag väljer att ta på mig löparkläderna och ge mig ut på en runda i friska luften eller att kliva på löpbandet.  Det är mitt friska jag som helt och hållet talar. Det finns inte längre några tvång. Det finns inte längre några måsten. Jag behöver inte längre springa av mig ångesten eller förbränna kalorier inför någon middag som ska intas. Jag behöver inte straffa mig själv för något jag ätit flera dagar tidigare eller plåga mig tills huden går sönder. Jag springer inte för att ”komma i form”. Jag vet att min form är en bra form och att just mina former är något som tillhör mig och ingenting som jag ska försöka bli av med. Jag är stolt över den jag är oavsett hur jag ser ut. Det är just för att mitt friska jag talar jag kan tycka att det är roligt. Jag kan när som helst välja att stanna hemma om jag inte mår bra eller har lust med något annat. Jag väljer.

Visst är det härligt!

jag väljer

6 Comments

  1. O, vad bra skrivet! Precis ditt jag vill hitta när det kommer till att få balans med träningen. Oftast tycker jag det är skönt och härligt att träna, men ibland sätter den dumma rösten in och pushar mig det där extra för att bränna lite fler kalorier eller så…

  2. WOW! Det är ju min blogg! Det är ju mina ord du citerar. Det är ju min blogg! Så glad jag blir-och jag är glad att jag hittat till din! Och vet du, jag såg just nu att du ska föreläsa i sthlm i mars och att jag troligen kommer att vara där!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *