Känslor och tröstätande

Idag har vi haft en bra dag, rent arbetsmässigt. Men på det personliga planet är det en katastrof, helt ärligt. Vissa dagar är sämre än andra och så är det för alla. Man är inte på topp jämt. Håll ut en stund medan jag gnäller…

Idag är en sådan dag då huvudet känns som att det ska ramla av, ögonen går knappt att hålla öppna, humöret är.. Ja, låt oss säga att mina kontorskompisar kände det så fort jag kom in genom dörren. Jag försökte verkligen att dölja det. Tårarna bränner innanför ögonlocken och har faktiskt tagit sig ut flera gånger under dagen.

Idag har känslor som sällan dyker upp ändå lyckats nästlat sig in, som gör att självkänslan tillfälligt sänkts. Exempelvis har min kroppsvikt varit föremål för onda tankar idag. Jag vet vad som utlöst det och hanterar det. Men det är lustigt hur en liten grej kan kasta tillbaka mig flera steg. Jag vet mitt värde, jag förstår hur ideal funkar och vet bättre än att bli ledsen. Ändå påverkas jag också, även om det är väldigt sällan. Jag är människa.

Jag gjorde iallafall arbetsdagen kortare och åkte hem för att bädda ner mig i soffan och tycka synd om mig själv, men först svängde jag förbi affären – min vanliga reaktion. Helt utan att tänka. Kom hem med det som syns på bilden, och jag reagerade inte förrän jag packade upp.

personlig, trött, ledsen, deppad, självkänsla, vikt, kroppsvikt, ideal, trösthandla, tröstäta, hetsäta, ätstörning, tröstmat, skräpmat, reaktion, känslor

Ganska okej tröstmat skulle jag säga, om jag nu ska kalla det tröstmat. Det är ju mat, inte skräp. Mat vi behöver. Jag trösthandlade men kommer uppenbarligen inte tröstäta. Jag är befriad från det, tydligen.

Känslor är svåra att kontrollera men min reaktion på dem kan jag bestämma över. Även om det är omedvetet ibland.

9 Comments

 1. Men då, vilken dag för dig med andra ord. Men du, även om du vet en massa om ideal och annat, så tycker jag det är okej att vara ledsen. Det är inte säkert att det var därför du behövde lätta på trycket. Det kan ju vara en massa saker. Så gråt med gott samvete, tydligen behöver du det.

  Varm kram
  Emilia

 2. Känner igen mig så mycket i det där att kastas tillbaka flera steg pga av ngn liten utlösande grej. Det bästa för mig är att bara acceptera dessa stunder och dagar. Livet kommer alltid att vara upp och ner och acceptans har givit mig otroligt mkt.

  Stor kram. Hoppas du får en bättre dag imorgon.

 3. Du kan ALLTID höra av dig om du behöver prata eller bara vill höra hur fantastiskt bra du är. Till dess är det ok att gråta, precis som du skriver.
  Man blir alltid starkare efter att ha brytit ihop lite!

 4. Pingback: Får man verkligen vara sårbar? | Johanna Arogén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *