Får man verkligen vara sårbar?

Jag kände faktiskt lite ånger över att vara så mentalt naken i inlägget igår. På något sätt är det mer accepterat att svälta sig än vad det är att tröstäta/hetsäta. Man äcklas över dem som äter mycket, och tycker synd om dem som inte äter. Åtminstone upplever jag det så. Att jag lidit av bulimi går bra att säga för mig – men det tar liksom emot att säga ordet tröstäta. Hetsäta. Även om jag inte gör det längre.

Som egen företagare är det så svårt att kunna vara sårbar. De allra flesta har en fasad. De är proffsiga – och med all rätt. Fake it till you make it. En del slutar aldrig fejka och så rasar korthuset när de blir genomskådade. Det är vi alla rädda för! Jag tror dock att de flesta växer in i sina roller och att det bara är hjärnspöken som förstör. Om alla skulle våga vara lite mer sårbara i sitt företagande kanske det skulle vara mycket roligare?

Ärligt talat så tror jag också att det är just att jag vågar vara mentalt naken som gör att jag är den jag är och kan ge det jag ger. Att kunna vara sårbar.

När jag går tillbaka och läser mina inlägg kan jag låta så pretto på nåt vis i en del texter. Lite sådär ärtig i tonen ibland, precis som många andra bloggare. Man skriver inte sina innersta tankar utan rationaliserar bort dem och skriver det man tror läsaren vill höra. Sån vill inte jag vara. Jag är inte ärtig. Jag är innerligt glad av mig, som person, men ska jag blogga så ska det vara äkta – men utan att älta, gnälla och gräva ner mig. Hur lyckas jag med det? Hur går jag från ärtig till ärlig?

Sedan vill jag tillägga att det är skillnad på att vara öppen och dela med sig av dig själv – och att hänga ut sina närstående. En del saker kan man inte berätta av respekt för andra – så enkelt är det.

äkta, äkthet, johanna arogen, blogg, egenföretagare, företagare, egen, fake, fejka, naken, sårbar, tröstäta, hetsäta, ätstörning

8 Comments

  1. Ingela

    Du är och förblir en förebild Johanna! Är skönt med människor som vågar vara sårbara, fick mig att börja tänka på min egen fasad som jag håller upp – framför allt för mig själv.

  2. Pingback: Insändare: ”Jag hade det minst glamorösa missbruket” | Johanna Arogén

  3. Pingback: “Empowered women empower women” – 5 tips för starka kvinnor – Johanna Arogén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *