Haters gonna hate

haters, haters gonna hate, fras, mening, definition, fenomen, internet, internetfenomen, meme, katt, kritik, klaga, jante, framgång, framgångsrik,

Det här är en meme (uttalas miim). Vi pratar om det på ”Nöjesfältet” lite grann, ett väldigt spännande fenomen som ofta kan vara rätt roligt.

Jag gillar den här frasen. Haters Gonna Hate. Den ger mig faktiskt styrka ibland. Jag ska förklara varför.

Först måste jag förklara att uttrycket ”hater” används om personer som helt enkelt inte kan vara glada för andra personers framgång. Och istället då för att ge komplimanger eller säga trevliga saker försöker denna ”hater” att hitta fel hos den andra personen. Det behöver inte handla om avundsjuka utan snarare så vill man ta ner personen man ”hatar” på marken (för att det ”går för bra” för den). Lite Jante alltså. (Sen slängs ordet ”hater” runt lika mycket som begreppet ”Jante”. Så ta det med en nypa salt.)

Kollar man på Urban Dictionary finns ett par definitioner för frasen ”Haters Gonna Hate” som alla egentligen visar samma mening:

  1. Ett slagord som indikerar att man nonchalerar ovänliga yttranden.
  2. Representerar att man helt och fullt bortser från någons negativa kommentar.
  3. Bekräftar att man är överlägsen negativa anklagelser och visas gärna i kombination med att man struttar iväg från den förolämpande personen.
  4. Personer som inte gillar dig kommer alltid finna en anledning att ogilla dig, oavsett hur dum anledningen är.

Min egen tolkning och applicering är:

Vill någon hitta fel på det du gör, kommer den personen alltid att hitta något att klaga på och inget du gör kommer att vara gott nog.

Det viktiga i sammanhanget är att du inte ska ta åt dig av obefogad eller orättvis kritik, eller om det är personer som alltid klagar på vad du gör. Konstruktiv kritik är när du inte bara blir uppmärksammad på de fel du gör, utan även får förslag till förbättringar. Utan konstruktiv kritik kommer jag ingen vart eftersom jag då blir uppmärksammad på de misstag jag gör och kan göra om och göra bättre. Men om någon bara klagar och hackar på det jag gör så måste jag bortse från det eftersom personen som kritiserar inte vill väl.

Vill lägga in:

Lovers gonna love

även om det blir lite fel. Du förstår nog vad jag menar. 😉 Luta dig på de som gillar dig, helt enkelt.

2 Comments

  1. Pingback: Tack! Det här är varför jag orkar fortsätta. | Johanna Arogén

  2. Pingback: Modig modebloggare erkänner retuschering av egna bilder | Johanna Arogén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *