”Kolla fötterna!”

Stötte på tidningen ”Hänt BILD” och mådde faktiskt lite illa när jag såg omslaget. Apropå det här med svullna fötter och graviditet. Jag tar tillbaka allt jag sa om att det inte är lika hetsigt i Sverige med bikinikroppar – jag hade bara inte läst en skvallertidning på sisådär 20 år. Men idag blev jag uppmärksammad. Och jag kan verkligen inte låta bli att fråga: VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?

”Väger nästan 100 kilo!”

”Kolla fötterna!”

Kolla fötterna? Kolla fötterna? Va? Vad är det för sätt? En lektion i HYFS skulle sitta fint på Hänts redaktion. Ska vi göra narr av alla gravida med vattenansamlingar? Ska vi skratta åt dem bakom deras rygg? Har ingen på Hänts redaktion varit gravid?

fötter, gravid, svullen, svullna, kim kardashian, hänt, hänt bild, tidning, eva longoria, tampong, tampongsnöre, redaktion,

Kolla fötterna? 

Inne i tidningen blir det inte bättre.

”Äter 4200 kalorier – om dagen!”

Skulle vilja se källa på den.

fötter, gravid, svullen, svullna, kim kardashian, hänt, hänt bild, tidning, eva longoria, tampong, tampongsnöre, redaktion,

Och som en bonus… Också på framsidan.

fötter, gravid, svullen, svullna, kim kardashian, hänt, hänt bild, tidning, eva longoria, tampong, tampongsnöre, redaktion,

Det är jag som har tryckt dit blomman, det är bara för mycket för mig annars. Vad är det för fel på folk? ”Här visar hon tampongsnöret…” Okej…? Varför är det intressant??

Jag låter arg och det är för att jag är det. Varför skrivs sånt här, återigen? Ja, för att tidningarna tjänar pengar på det. Men varför säljer bilder med kändisar som har ”apelsinhud” eller som går utan trosor? Eller som har svullna gravidfötter. För att vi, tragiska varelser, på nåt sätt behöver det. Men varför? Varför behöver vi vältra oss i andras olycka? Och varför behöver vi skratta åt kändisar som har svullna gravidfötter, när 90 % av alla ”vanliga” gravida kvinnor också har det? Mår vi bättre då?

20 Comments

 1. Sofia

  Såklart så uppkommer det ju fysiska problem på grund av andra ätstörningar också (på inre organ, överansträngning, övervikt osv), men vad jag menade var att på dem som det som syns att de behöver hjälp är på en anorektiker. Ja, hoppas du förstod vad jag menade haha

 2. Pingback: Miss Skinnys budskap finns på riktigt | Johanna Arogén

 3. Pingback: Det är VI som har makten i media | Johanna Arogén

 4. Pingback: ”… det är en hemsk klänning på henne” | Johanna Arogén

 5. Pingback: ”Baby Bump Watch” – när det blir ett problem för den blivande mamman | Livskick

 6. Jessica

  Amen! Så bra skrivet.. Jag väntar mitt tredje barn och är en av dom som samlar på mig massa vätska.. Går alltid upp 25-30 kg oavsett vilken livsstil jag har, däremot försvinner det ganska fort efter. Låt de gravida vara!!

 7. Pingback: Lilly Pulitzer, fetmobbning och rätt attityd mot fetma – Johanna Arogén

 8. Pingback: Det är VI som har makten i media – Johanna Arogén

 9. Pingback: Mammakroppens hysteri: stop bouncing back and start living – Johanna Arogén

 10. Pingback: Nej, jag ”borde” inte bli smal! – Johanna Arogén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *