Instagrammar du din mat?

Ibland hör jag att vissa stör sig på att folk lägger upp bilder på sin mat på Instagram. Jag gör det ibland, om det jag äter är estetiskt tilltalande. Inte om jag äter något som ser ut som en grådassig hög. Varför jag gör det vet jag faktiskt inte egentligen, jag tror helt enkelt att mitt öga för vackra saker tilltalas av vissa livsmedel eller maträtter. En annan anledning för mig är att mat är en del av vardagen. Och det är ju vardagen jag fångar på Instagram. Jag lägger ingen värdering i om andra gör det för whatever reason. Men visst förstår jag det roliga i att göra narr av oss matbilderuppläggare.

Skärmavbild 2016-06-20 kl. 16.30.43

Så här säger amerikanska matkritikern Anthony Bourdain om fenomenet:

Look, I’m guilty of it, too. I think it’s worth making fun of. We deserve to be mocked. It’s a dysfunctional, even aggressive practice. Why do we Instagram pictures of our food? It’s not to share. It’s to make other people feel really bad. … It’s basically a f— you. You say, ”Look what I’m eating, bitches.” You don’t want people to be eating dinner with you when you Instagram a picture of your food. You want them to be eating a bag of Cheetos on their couch in their underpants. It’s a passive aggressive act.

Det är en aspekt på saken, en aspekt som jag skrattade gott, och igenkännande, åt.

Måste bara lägga in en Youtube-video som är gammal vid det här laget, men å så talande.

Instagrammar (eller facebookar) du din mat? Varför? Eller varför inte?

 

9 Comments

 1. Hahaha! Hade inte sett den där videon, asbra!
  Men säga vad man vill, mat är vackert och fota är kul. Sedan att man vill dela det med andra hela tiden är ju rubbat men likväl ett socialt beteende.

  från en matbilderuppläggare till en annan 😉

 2. Jag är stolt över att jag lagar en massa mat 🙂 Jag tycker mat är hälsa, glädje och gott, och det vill jag dela med mig. Själv har jag fått en massa bra tips från andra instagrammare. Ja, min identitet bygger på mat, absolut, således blir det mycket matbilder från mig. Man jag lägger inte upp vad som helst, jag har en tanke att det ska se snyggt ut. I långa loppet hoppas jag få jobba med mat ännu mer än idag, och det känns ett välfyllt instagramkonto som en bra referens 🙂

  Kram!
  Emilia

 3. Pingback: Confessions of a (retired) drama queen – en facebookstudie – Johanna Arogén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *