Måndagstips: Hälsomyter, barn som säljer sex, ätstörningar och ökning av självmord

Sex hälsomyter du ska omvärdera

Uppfriskande artikel som krossar myter om vattendrickande, barn och socker, detox, vitamintabletter, övervikt och stenåldersleverne. (SvD)

De vill köpa sex av 14-åring

”För en person, föräldern och företagaren ”Anders”, är det just den unga åldern som lockar. Han har önskemål om att ”Emma” ska vara kissnödig när de träffas. När Verkligheten konfronterar ”Anders” säger han att han tycker att sex med barn borde vara tillåtet. Han ser heller inga problem om hans barn skulle prostituera sig så tidigt som tolv års ålder.” (Sveriges Radio)

Linda har hetsätningsstörning men får inte hjälp av sjukvården

”Ännu så länge är det en anonym ätstörning men vi är många som lider av den och som skickas runt mellan olika avdelningar, då ingen riktigt vill ta ansvaret eller är rustad för att behandla sjukdomen.” (Kampen mot monstret)

Självmorden ökar bland både män och kvinnor

”Antalet självmord ökade under förra året till 1074 för män och 456 för kvinnor, totalt 1530 personer som tog sitt liv. Det är alarmerande att antalet självmord inte minskar. Samhället måste bli bättre på att arbeta med frågan.” (Föreningen Psykisk hälsa)

Alkoholism och ätstörningar delar en genetisk länk

”Part of the risk for alcohol dependence is genetic, and the same is true for eating disorders. Now, researchers at Washington University School of Medicine in St. Louis have found it’s likely some of the same genes are involved in both.” (Washinton University)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *