Supermodellen Doutzen Kroes har dåligt samvete för sitt jobb

Nu har jag snöat in mig lite på supermodeller och filmstjärnor, jag vet, men jag tycker det är viktigt att förstå att det bara är en illusion. Även jag går på lögnerna. Tittar jag på mediabilder på ”perfekta” kroppar så glömmer jag lätt bort att photoshop existerar. Något inom mig tror inte på det. Samtidigt vet jag ju att det inte är på riktigt.

I alla fall, supermodellen Doutzen Kroes sa nyligen till New York Post:

”Ibland har jag dåligt samvete för att jag jobbar med något som får en del tjejer att känna sig osäkra… Jag säger alltid att jag inte ser ut som på bilden. Jag vaknar ibland och tänker att det är inte vad jag ser i tidningen, vem är den här besökaren i badrummet?”

Hon har tidigare sagt:

”Tjejer tror att de måste vara den där bilden, och även killar tror att bilden existerar.”

Jag tycker inte hon behöver ha dåligt samvete. Jag respekterar henne för att hon säger som det är. Det är ju inte modellerna det är fel på, det är industrin bakom.

doutzen kroes, supermodell, modell, lögn, illusion, photoshop, kroppsideal, utseendefixering, bild, media

 

2 Comments

  1. Angelica Fjellman

    Jag går också på det, ändå vet jag att de inte är äkta. Men jag tittar också ofta på paparazzi bilder på stan o så o de är ju inte retuscherade! O tyvärr är många av dem felfria ändå, tycker jag! Men man fortsätter att kämpa, om man säger så! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *