Fler killar tar tillväxthormoner för att bli större

Idealet för killar drar mot det större hållet – mannen ska vara lång och muskulös. Många som är åt det mindre eller smalare hållet ofta har komplex för det. Tvärtom mot för tjejer alltså. Och det leder ofta till att killar som inte naturligt kan bli stora (muskulösa) måste ta till ohälsosamma metoder för att nå dit.

En ny studie visar att 17,9 % av amerikanska killar mellan 16 och 22 är extremt oroade över sin vikt och sin kropp. 7,6 %tar tillskott som kan vara farliga minst en gång i månaden. De gör det för att de själva tror att de inte har tillräckligt mycket muskler.

Unga män vars komplex inspirerar dem att använda tillväxthormoner, steroider och andra kroppsförändrande ämnen representerar den manliga motsvarigheten till det kvinnliga utrensande beteendet (kräkningar etc) för att uppnå den ideala smala kroppen. Killar och män som är så besatta av muskler att de konsumerar olika ämnen som inte tillåts inom tävlingsidrott är fler än vad forskarna tidigare förstått.

Källa

3 Comments

  1. Pingback: Unga killar är rädda för att vara smala | Bluum

  2. Pingback: Unga killar är rädda för att vara smala | Johanna Arogén

  3. Pingback: Unga killar är rädda för att vara smala | Johanna Arogén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *