Måndagstips: Mammakilon, Att äta sig mätt, Klargörande om LCHF + socker som drog

Leila Lindholm och mammakilon

”Leila Lindholm är så stolt! När jag var sjuk i ätstörningar var jag i sanningens namn sjukt stolt över varenda tappat kilo och varje kontur av kroppen som var tydlig. Då var jag så stolt, kände mig stolt och oövervinnerlig. Stolthet över kilon hör inte hemma i mitt friska liv. Jag är däremot stolt över att min kropp har klarat av att bära barn som numerar berikar vårt liv. Jag är stolt över att veta att min kropp bär ytterligare ett barn. Jag är stolt över att kroppen är fantastisk och att den klarar av så mycket.” (Jenny Larsson)

Det är okej att äta sig mätt

”Att inte hela tiden gå på någon ny diet, eller falla för den ”senaste vetenskapen” utan att helt enkelt lyssna på min kropp och vad den behöver för att orka och fylla sin funktion. Att inte behöva dela upp matvaror i ”säkra” respektive ”farliga” livsmedel. Att tillslut komma så långt att jag känner att inget är förbjudet, att det faktiskt inte är farligt.” (Kampen mot monstret)

Nej, vi sa inte att LCHF alltid är bäst

”Två övertolkningar har enligt vår uppfattning skett i efterspelet efter publiceringen av SBU-rapporten. Den ena är att lågkolhydratkoster är överlägset bättre. Den andra övertolkningen är att fysisk aktivitet inte hjälper för att gå ner i vikt generellt sett.” (Aftonbladet)

Är socker en drog?

”A 2011 study found that the brains of people with ”food addiction” reacted to junk food the same way that the brains of people with drug addictions react to drugs. But just because junk foods and drugs may activate the same area of the brain does not mean they are addicting, experts say.” (Huffington Post)

leila lindholm, mammakilon, kropp, gravid, gravidkilon, vikt, vikthets, ätande, ätstörning, LCHF, socker, drog, beroende

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *