”Du ska vara perfekt” – en bok om kraven på tjejer idag

Anna-Karin Sahlin har skrivit boken ”Du ska vara perfekt” som skildrar hur det är att vara ung tjej i dagens samhälle. Vad kraven, pressen och den eviga strävan efter det perfekta livet kan medföra för konsekvenser.

anna-karin sahlin, bok, du ska vara perfekt, ung, tjej, krav, press, perfekt, liv, samhälle, konsekvenser, insamling, frisk & fri, frisk, fri, ätstörning, ätstörningar

Från boken Facebooksida:

Idag möts vi av ständiga krav och uppmaningar på vad vi bör göra för att passa in i någon form av ”mall”, både gällande utseende, utbildning och karriär – ja helt enkelt hur vi ska leva våra liv. Vad kan hända om denna strävan går för långt? Hur ska man kunna stå emot allt vi matas med och undvika att hamna i en ond cirkel där livet går ut på att leva efter andras tyckande och dömande? Är det verkligen bara positivt med den explosion av valmöjligheter som vi idag har?  Hur orienterar vi oss bland alla valalternativ? 

Vill du bli inspirerad och få en extra push att våga göra det just du vill och få inspiration till att försöka sluta bry dig om vad alla andra ska tycka? Eller helt enkelt bara få lite tips på hur du kan tänka för att stå emot hälsohetsen som råder idag? Denna hets som i värsta fall kan leda till ätstörningar.

Jag riktar mig i allmänhet till er som idag lider av en ätstörning, till er som blivit friska men fortfarande brottas med negativa tankar, till föräldrar som vill få en ökad förståelse för hur det är att vara ung i dagens samhälle, till er som är i förstadiet och känner att mat, träning och hälsohetsen kommer åt er mer än vad ni önskar samt till alla där ute som vill få sig en tankeställare och börja prioritera det som verkligen är viktigt i livet. I synnerhet vänder jag mig till yngre tjejer. Det har fallit sig naturligt då jag själv var en av dem och har mer kunskap gällande den målgruppen.

Anna-Karin Sahlin gör i samband med försäljningen av sin bok en insamling för Frisk & Fri – Riksföreningen mot ätstörningar, där 10 % av varje såld bok går oavkortat till Frisk & Fris förebyggande arbete för barn och unga.

Du beställer boken genom att skicka ett mail till duskavaraperfekt@gmail.com där du uppger namn, adress och antal böcker du önskar köpa.

Pris: 150kr plus eventuell frakt. Perfekt att ge bort som julklapp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *