Temadag: Har du rätt till din kropp?

rättkropp.logo

Grafik: Idébyrå+46

Idag var det dags för första temadagen tillsammans med Barnkraft – Mot sexuella övergrepp på barn och föreningen Ung kraft. Det var Kunskapsskolans sjuor i Nyköping som var först ut. Vi kallar temadagen ”Har du rätt till din kropp?”.

Att ha rätt till sin egen kropp handlar om allt från sexuella övergrepp till hur kroppen framställs i media. Det innebär också att förstå vad som är okej att säga om andras kroppar. Vi har både rättigheter och skyldigheter när vi möter varandra både i verkligheten och på nätet. Ett övergrepp innebär en fysisk sexuell handling, men också ett skadligt budskap – vilka vi ser överallt i media och på nätet. Vi bemöter detta och ger ungdomarna nya perspektiv.

Föreläsningen är en del i vårt gemensamma arbete att förebygga psykisk ohälsa bland unga. Den går att boka för skolor och vi föreläser även för vårdnadshavare och skolpersonal.

2 Comments

  1. Jessika

    Bra jobbat! Det här vill jag se mer av. Man måste lära sig vilka ”tecken” man kan se om någon mår dåligt, men framförallt skulle ALLA våga fråga – Hur är det? Hur har du det hemma/på fritiden? Om någon gjort det med mig så skulle jag inte varit där jag är idag….

    VILL verkligen jobba med de här frågorna själv!
    Kram till dig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *