”… det är en hemsk klänning på henne”

Det här med att kommentera andras utseende är inte på något sätt ett fenomen som bara finns bland unga. Kolla på det här klippet från E!. ”Fashion Police”…

Här sitter en bunt människor som på något sätt har auktoritet att offentligt prata om folks kroppar och kläder. Det här ser vi till och med på svenska SVT där vissa personer ska vara kommentatorer till hur kungligheterna klär sig exempelvis under Nobelmiddagen.

Elsa Pataky (är tillsammans med Chris Hemsworth som spelar Tor i filmen med samma namn), som var offer vid det här tillfället, är gravid med tvillingar och så här reagerar Joan Rivers på hennes klädsel:

”Först och främst, jag är ledsen, men titta på hennes mage. Vi vet nu att Tors hammare [eftersom pojkvännen spelade Tor] fungerar i verkliga livet också. Hon är… gigantisk! Kom igen. Jag vet varför hon är gigantisk. Jag såg hennes ultraljud.”

Och så visade man bilden som Ellen Degeneres tog på Oscarsgalan (se den här), som ett skämt om att Elsa Pataky har 12 pers i magen och därför är så ”stor”. George Kotsiopoulos fortsatte:

”Det sista jag vill göra är att trakassera en gravid kvinna för det är fantastiskt att ni kan göra detta med era kroppar. Men det vore slarvigt av mig att inte… det är en hemsk klänning på henne. Det där ser inte ut som en gravidmage, det ser ut som en ölmage. Jag är ledsen och jag förstår att det är en hemsk sak att säga, men det är fel klänning på den här kvinnan.”

Kelly Osbourne:

”Det är inte en lämplig klänning att ha på sig om du är gravid.”

Och så försökte de släta ut sina kommentarer genom att säga att Elsa är en vacker kvinna.

Helt normalt, att sitta i TV med miljoner tittare och gapa hur ful någon är. Eller håna någon i en tidning. Och vi förfäras över hur unga beter sig på nätet…

4 Comments

  1. Har inte fått nåt mail än så tänts svara här igen: jag pluggar fortfarande, men läser till folkhälsopedagog och drömmen är att jobba med fysisk aktivitet och hur man på det sättet kan främja hälsan bland barn och unga (tex inte hetsa till träning för att gå ner i vikt, bli snygg osv, utan att träna för att det är kul, för att man mår bra av det, motverka det som många sociala medier (och andra medier) framför som det enda sättet). Vet inte om det fortfarande är intressant med samarbete men om det är får du jättegärna maila (om du redan mailat har det inte gått fram…) få se om vi kan få till nåt – alla erfarenheter är bra erfarenheter, speciellt när det är inom ett område jag är intresserad av och vill jobba inom i framtiden 🙂

  2. Pingback: Nej, jag ”borde” inte bli smal! – Johanna Arogén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *