Det här med att kasta sten i glashus… (Joan Rivers vs. Lena Dunham)

Joan Rivers klagade på Lena Dunhams kropp när hon var på Howard Sterns show. Hon sa att det var fel av Lena att ha på sig en bikini på TV. (Se videon här)

”Du sänder ut ett budskap till människor om att ‘Det är okej. Fortsätt vara fet. Få diabetes.’ Om du gillar hur du ser ut, Lena, det är okej och du är rolig – men säg inte att det är okej för andra tjejer att se ut så. Försök att se bättre ut!”

Jag tar upp det här för att Lena Dunham inte alls är fet. Hon kanske ligger på den övre ”BMI-kurvan”, men hon är inte automatiskt ohälsosam. (Här är en bild). Det är vi som tror att man måste vara ultrasmal för att vara hälsosam. Det är fult och oansvarigt att säga som Joan Rivers gjorde. DET om något skadar unga tjejer!

Joan Rivers själv har plastikopererat sig (inte lite heller) för att se ”bra” ut. Jo men visst, det är ju ett hälsosamt budskap att sända ut till unga tjejer…

joan rivers, lena dunham, kropp, ideal, diabetes, tjock, fet, bikini, tv, plastikoperation, unga, tjejer, budskap

2 Comments

  1. För fasiken. Det känns som att en stelopererad Barbie är det som gäller. Det finns alla möjliga former, utseenden och vikter – och alla dessa kan vara hälsosamma. Det som kanske är mer ohälsosamt av Lena Dunham är att peta in tops djupt i örat och skada sig själv – men den bilden visar också på att vi alla har problem. Och i Lenas fall (rollen som hon spelar) är liksom vikten irrelevant. Där handlar det mer om den osäkerhet som många tjejer känner av, med allt vad drömmar och livsval innebär. Att snacka vikt blir liksom lite platt fall.

  2. Jag är så glad att Lena vågar stå upp för sig själv och skita i ideal. Hon är en stor förebild för mig och jag tycker det är så skönt att få se en ”riktig” kropp och inte den där plastikopererade hollywoodkroppen hela tiden. Det är skönt att se en tjej som inte tillhör idealet smal, vältränad och stora bröst vara så säker i sin egen kropp. Hon visar att det är okej att vara nöjd med sin kropp även om man inte är formad som en modell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *