Hej läsare! Nu går jag vidare.

Jag har gjort en enorm resa sedan jag började blogga, och läser man från början till slut är den lätt att följa. När jag började var jag knappt helt frisk (jo det var jag, men inte fri). Jag blev helt fri på vägen, medan jag bloggade, mycket på grund av att jag bloggade. Det handlade nog om att jag började titta på hur skruvat samhällets syn på kropp och hälsa är, då förstod jag att det inte var mig det var fel på.

För lite mer än ett år sedan började jag sätta mig in i ungdomsfrågor. Vilka konsekvenser som ideal och media har på dem. Hur de mår, och vad jag skulle kunna göra för att hjälpa till att förändra.

Jag satte igång mitt andra företag och ändrade inriktning på mina föreläsningar. Massvis med planer ligger i pipen (pajpen). Nu när allt är på sin bana behöver jag gå vidare här på bloggen. Jag vill inte vara gnälltanten längre, och jag har sagt det mesta av det jag vill säga. För hur det än är, så är inget nytt under solen. Det finns alltid modeföretag som ställer för höga krav på tjejer, det finns alltid sexistisk reklam som förvränger hur vi ska vara som man och kvinna. Och jag ser inte att porrkulturen, eller vårt beteende i sociala medier, kommer förändras förrän vi tillsammans skapar förändringen.

Med detta inte sagt att jag ger upp – tvärtom. Men istället för att sitta här och klaga så kommer jag lägga energin på att arbeta aktivt för barn och unga. Jag kommer att fokusera på att sätta mina planer till verket. Jag kommer att fortsätta skriva om alla dessa ämnen, men i ett annat format som kommer finnas tillgängligt framöver (vet inte när, men återkommer).

Så vad händer i bloggen då? Jag kanske tipsar om saker som händer i världen då och då, i form av länkar istället. Jag har några utkast som väntar på publicering som jag skrivit tidigare, och jag kanske inte kommer kunna låta bli ibland. Men nu får någon annan jobba med opinionsbildning – Liselotte och Jenny, tex.

Jag vill vara en positiv förebild för dem som på ett eller annat sätt lider. Visa mer av mig. Visa hur operfekt jag är, och att det är okej. Jag kommer skriva mer om hur man kan göra för att må bra, se förbi idealen och kraven, och kunna vara sig själv. Givetvis även någon typ av omvärldsbevakning men utan klagandet. Men också min vardag när jag jobbar med allt detta, och mina personliga tankar om kropp, hälsa, ätande… Hoppas ni förstår hur jag menar.

Och jag hoppas att ni vill fortsätta läsa bloggen!

Mina andra sajter kommer jag fortsätta som vanligt med:

Min företagssida: www.bluum.se (Även om dessa artiklar kommer att komma mer sällan till förmån för det nya formatet jag nämnde ovan)

På Livskick finns artiklar om hälsa baserat på sunda ideal.

Hej Kroppen! kan du som är ung läsa om ideal och självkänsla.

muppjohanna

6 Comments

  1. Som jag skrev nyligen, genom dina peppande inlägg har du hjälpt mig och jag kan inte annat än tacka för all tid du har lagt ner på den här bloggen. Lycka till med allt annat och givetvis kommer jag fortsätta läsa!
    Kram

  2. Pingback: Kan inte låta bli | Johanna Arogén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *