”Sofia Vergara ser likadan ut nu som för 20 år sen”

Hon är just nu på omslaget för tidningen Women’s Health. Och massvis med kändisbloggar och andra medier hyllar henne för att hon ser likadan ut nu som hon gjorde för 20 år sedan. Fast… man kanske inte kan bedöma utifrån bilderna i tidningen… Skillnaden från verkligheten (bilden till höger) är tydlig. Ja – hon ser fantastisk ut, även på den naturliga bilden. Det är liksom uppenbart. Men varför hyllar man bilder som så uppenbart är retuscherade? Det känns som att det är en sak att bilderna är retuscherade, men det är en helt annan att göra en massa liv av att kroppen på bilden är såååå snygg. Det skulle min också vara om något photoshop-proffs satte sig ner med den. Det går att åstadkomma precis vad som helst.

sofiavergara

Man ser inte ut som en 18-åring när man är 42. Och det måste få vara okej! Varför ska det vara en sådan skam? Hon har fött barn, levt… Tagit hand om sig själv. Om man nu inte vill visa upp lite hängande skinn på tidningsomslaget (vilket i Sofias fall är marginellt även utan photoshop), kunde hon inte få ha på sig en baddräkt istället för en bikini? Så hade man sluppit ”problemet”.

Tyvärr verkar det, trots att en del tidningar faktiskt gör ställningstaganden som är BRA, som att retuschering används rätt mycket även inom sociala medier. För att inte tala om att det finns appar som gör att man ser smalare ut på bilden.

Varför har vi behovet av att visa upp oss utan fel och brister? Förresten – fel och brister… Som i reklamen för Sheer Cover: ”dölja dina skönhetsfel…” Vad då fel? Jag ser ut som jag ser ut. Kan vi inte bara banna orden ”fel” och ”brister” ur vårt ordförråd?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *