Länktips: omvänd fitness, nakenporträtt & Barbies image

Everything You Need to Know About the ”Reverse Progress” Fitness Movement

Det gör mig glad att se att det har blivit en ”movement” med omvänt före och efter. (Yahoo Shine)

Mattel försöker ändra Barbies image

”Mattel tycker att mycket av kritiken som kommer från vuxna är förstorat och inkorrekt, verkar det som att vetenskapen indikerar det motsatta.”

Företaget Mattel som gör Barbie har satt igång ett projekt i sociala medier för att förändra uppfattningen om dockan. (Yahoo Shine)

Kända nakenporträtt photoshoppas för att passa in i dagens ideal

Lauren Wade undrade hur det skulle vara om kända nakenporträtt utsattes för samma press som kvinnor gör idag, och här är resultatet (det blir rätt tydligt att dagens ideal inte handlar om hälsa, utan om utseende, eftersom dåtidens kroppar var allt annat än överviktiga). (TakePart)

One Comment

  1. Det är ju väldigt intressant detta med Barbie. Jag har alltid undrat vem det är som vill att Barbie ska se ut som hon gör? Jag tror knappast att det är våra barn som har sagt att Barbie ska ha denna onaturliga kroppsform. Jag tror knappast att barn skulle klaga om Barbie skulle göras om till en mer realistisk docka. Så istället för att försöka ändra Barbies image skulle de inte kunna helt enkelt ändra Barbie? Så att detta omöjliga kroppsideal inte bli inpräntat i huvudet på våra 3 -10 åringar?

    Mycket bra artikel och illustration på hur dessa kända målningar skulle se ut om vi photoshoppar dem såsom vi gör med så många bilder idag. Det blir absurt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *