”Don’t Stop When it Hurts…”

Här har vi en fitspo-bild som verkligen kan göra skada, apropå att inte lyssna på sin kropp. (Jag har såklart redigerat den). Jag fattar att man inte kan sluta om det bränner i musklerna (såklart det gör det) – men om man har en tendens att ignorera kroppens signaler kan det bli livsfarligt. Får du tryck över hjärtat, ont i ett knä eller svår huvudvärk – så jo – då är det dags att avsluta.

don't stop, fitspo, fitspiration, träning, skada, ont, smärta, sluta, lyssna, kropp

10 Comments

  1. Håller helt med dig att den kan göra stor skada, finns en variant på den som jag dock brukar tänka för mig själv. På gott och ont. ”I don’t stop when I’m tired, I stop when I’m done.”
    Jag vill dock påstå att jag efter tiotals år av träning känner min kropp ganska bra så för mig är det mer ett pannbensmantra vid t.ex. vätternrundan. När det är värt att inte stanna. I vardagen fokuserar jag jättemycket på balansen mellan träning och vila, lyckas inte alla gånger men det finns hela tiden med i tankarna.

    1. Bra att du är medveten om dina tankar och att du känner din kropp. Då är det klart att det är mer okej att pusha den till nya gränser, vilket såklart också är en del av träning, OM man vill ha det så.

  2. Pingback: Den enda dåliga träningen-den som inte blev av? | Jenny Larsson

  3. Pingback: Release! Ny träning är kul träning | Liselotte Melander

  4. Pingback: Motion blir marathon – vad händer när extrem träning blir norm? | Livskick

  5. Pingback: Fitspo eller sund träningsinspiration? Här är checklistan! – Livskick

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *