Länktips: Tema graviditet och mammakropp

Låt mammakroppen vara!

”Visst finns det faktorer med vikt och träning som är väsentliga för hälsan – fetma är till exempel inget som är värt att eftersträva. Problemet är dock att man ofta blandar ihop utseendet med hälsan. Hängande skinn på magen och ett par kilo extra är det ingen som dör av – fast inte om man får tro fitnessaktivisterna.” (Livskick)

Så här får du tillbaka kroppen efter en graviditet!

”You are well on your way to healthy, happy, awesome motherhood. Please know you are more than a body. Your body is awesome – it grew another body inside it for heaven’s sake (!!!), and you are more than your body. Don’t ever let anyone sell you otherwise. Now go out there and “get your body back” by reclaiming it as your OWN instead of buying into the lie that you must obsess over the look of it instead of getting on to everything happier, healthier, and more important.” (Beauty Redefined)

Jessica Simpson, Jennifer Hudson, and the Post-Baby-Body Instagram Trend that Has Us Scratching Our Heads

Ett jättebra inlägg om fenomenet där kändisar (och efterföljare) lägger ut bilder på sig själva i bikini efter en graviditet. (Yahoo Shine)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *