Dansundervisning utan kroppsfixering – ett rörande budskap

När jag läste den här texten trillade tårarna så mycket att jag knappt kunde se vad jag läste. På något sätt körde hennes ord rakt in i mitt hjärta. Inte för min egen skull, utan för alla tjejer som på ett eller annat sätt får höra att de inte duger.

Författaren, Amanda Trusty, har tagit fram ett nytt sätt att lära ut balett på, som inte inkluderar att klanka ner på kroppsdelar eller fokusera på kroppsform och vikt. Orkar du läsa på engelska, snälla läs hela texten. Fatta vilken skillnad hon gör för de tjejer hon undervisar.

My goal is to teach the girls all the amazing things their bodies can do, and I never bring attention to their weight or their body type. In fact, just this past week, we started a new exercise at the barre where I ask each girl what her favorite part of her body is. Most said legs, some said arms, and next week I’ll ask them for a different one. If we start encouraging these young ladies to love their bodies now, the Photoshopped magazines and the Hollywood red carpet will take a longer time to affect them.

It is possible to raise the next generation of dancers without hating their bodies. It is possible to turn out great artists who are aware of how amazing their bodies are, regardless of what it looks like in a leotard. Misty Copeland proves this every day, and I am determined to give my young dancers the tools to join Misty’s ranks and dance no matter what they look like.

We can be the new generation of teachers who changes the way things are done. Bringing body love into the classroom is groundbreaking, inspirational, and necessary for the next generation of young dancers. It teaches our dancers not only to respect themselves, but to respect each other — regardless of body type, skin color, height, or weight.

I encourage all instructors to embrace new ways of teaching and imagery that will help our students understand their strengths, not their flaws.

It will literally change everything.

Misty Copeland, som hon nämner, är tjejen i videon. Lägger in den också. Strunta i vad andra säger till dig att du inte kan göra. Du kan göra vad du vill göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *