Modig modebloggare erkänner retuschering av egna bilder

Det är väl vida känt att vissa (kanske många) modebloggare retuscherar bilder på sig själva som läggs upp i bloggar och sociala medier. Hur stört det är behöver jag kanske inte gå in på – men jag tänker berätta om en amerikansk modebloggare som faktiskt offentligt gått ut med att hon gjort det.

Dana Suchow, som skriver bloggen Do the Hotpants, insåg att det hon gjorde inte var rätt, så hon skrev ett inlägg där hon bad om ursäkt, och lade upp bilder som visade hur hon hade förändrat sin kropp, med några viktiga punkter:

  1. Allt är inte verkligt
  2. Jämför dig inte med andra
  3. Älska dig själv för den du är
  4. Även de du ser upp till har fel och brister
  5. Glöm aldrig att du är en unik snöflinga!

I samband med att hon själv blev frisk från en hetsätningsstörning  (och överträning) började hon intressera sig för acceptans av kroppen. Att lägga upp bilder på sig själv var inte lätt, enligt henne själv, eftersom hon lidit länge av dålig självkänsla.

”Jag vet att det kan verka som att det bara är småsaker jag redigerat bort, men min mage och min hud har varit saker jag mått dåligt över hela mitt liv. Så att jag avslöjar dessa bilder för er är en STOR GREJ FÖR MIG. […] Alla har någon osäkerhet. Jag har träffat modeller som avskyr sig själva, jag har träffat feta människor som älskar sig själva. Du känner inte till någon annans kamp.”

(Sen att en del tydligen anklagat Dana för att ha lagt till lite mage och finnar i ansiktet för att få uppmärksamhet… och klagat över att hon minsann inte har något att vara osäker på, för hon är ju inte överviktig… visar bara att det alltid finns haters. Haters gonna hate.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *