How To Get Away With Murder: skönhetsidealet avslöjat

Det är en scen i nya serien How To Get Away With Murder som verkligen tog tag i mig. Huvudpersonen, Annalise – en hårdknackad advokat – tar av sig inte bara sminket utan peruken. Riktigt, riktigt bra gjort av seriens skapare att ta sig an denna myt att kvinnor i film och på TV ser ut som filmstjärnor när de vaknar på morgonen (och ännu värre – att kvinnor med ‘afro’ inte får bära det med stolthet utan måste dölja det under peruker eller rakpermanenter). Jag tycker väl ändå att jag inte är helt bakom när det gäller detta, men trots att jag vet att det sminkas och fixas och fejkas så blev jag tagen av detta.

2 Comments

  1. För mig var boken ”Americanah” (Chimamanda Ngozi Adichie) en ögonöppnare: just afrofrisyren är genomgående tema i boken och används för att illustrera afrikanska kvinnors situation i USA, rasism, skönhetsideal, självkänsla, kvinnans roll o.s.v.
    Att utseende kan bli så allsmäktigt på det här sättet är både fascinerande och skrämmande…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *