Lästips: tema skönhet och sexualisering

8 otrevliga fakta om modeindustrin – Riktigt bra läsning. Se gärna klippet också längst ner. (Upworthy)

The Beauty Without the Beast – en text om att vi inte behöver trycka ner varandras kroppar för att känna oss fina! Skönhet är inte universellt! (HuffPost)

Sexualiserad kultur skapar problem med psykisk hälsa för våra unga:We need to teach girls and boys to question the media they consume. As adults, we also need to question what kind of media we support and the examples we are putting out into the world.” (HuffPost)

Varför är popstjärnor så översexualiserade? ”Things have certainly gotten sexier. But there’s a fine line between defending the artists and slut-shaming them.” (HuffPost)

Och företaget GoldieBlox (som jag skrivit om här) har gjort en reklamfilm som är rätt uppfriskande (även om jag kanske kan tycka att det är lite överdrivet – och att det faktiskt inte är något fel med att klä sig i rosa och leka med Barbie så länge de också vet att de kan göra vad de vill och inte bara duger om de ser ”bra” ut).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *