Livskick passar inte alla, och det är helt okej

Livskick har utvecklats genom åren. Vi började med att vara en bland alla andra bloggar & tidningar som pratade om viktnedgång och ”komma i form” efter graviditet. Med tiden försvann de tankarna till förmån för något nytt – hälsa utan allt det där som ger så många människor ångest. Det är där vi vill vara, vi vill vara en trygg och fri väg, utan hetsen. Vi har en enorm målgrupp som behöver detta alternativ.

Medan vi utvecklat konceptet lite under hösten, med ny redaktion och allt, har vi tagit till oss av feedback som kommit in. Det finns några röster som undrar varför vi är så enkelspåriga. Varför vi inte kan skriva om hur vi formar kroppen. Varför vi håller oss borta från fitness och 5:2. Dessa röster är inte många, men värdefulla. Till er vill jag förtydliga vad det är vi gör.

Det är helt enkelt så, att allt detta redan finns att läsa om på i stort sett alla andra liknande sidor. De som vill läsa om fitness, hur man ska forma rumpan eller gå ner i vikt med hjälp av dieter, kan läsa vilken tidning som helst. Däremot finns det få andra sidor som är helt fria ifrån det. Som kan erbjuda en frizon, för känsliga själar inte orkar kämpa emot dessa budskap. Eller för andra som på något sätt tycker det är skönt att läsa om hälsa utan att det kantas av ”Gå ner xx kg inför julen”. De har också rätt att bli inspirerade till hälsa, utifrån sina egna möjligheter och behov. Om vi ska prata enkelspårighet behöver vi inte leta länge för att se att mainstream-media till stor del bara visar en version av hälsobegreppet: kroppsvikt.

Det är inte alls så att vi förkastar träning, fitness eller LCHF. Vi skriver bara inte om det, för det går att läsa om var som helst annars. Vi erbjuder en annan aspekt av det, något vi sällan ser i vanlig media. Vi för en debatt, som ibland tas till sin spets, för att det ska hända något i samhället. För att vi ska gå ifrån hetsen och hitta en väg för alla att finna hälsa.

Vi ser det också som att det är sunt att kunna känna att man läst färdigt Livskick. Det kan fylla en funktion under en period i livet och när den perioden är över kanske det är lättare att hantera vanlig media. Eller så fyller det en stadig funktion genom livet: vi arbetar på att ta upp alla aspekter av hälsa utifrån ett positivt perspektiv. De som blir irriterade på innehållet och våra blogginlägg förstår förmodligen inte vad problemet är, och det är ju egentligen helt fantastiskt för det måste ju innebära att de är befriade från negativa tankar om sina kroppar!

Sedan är det svårt att passa alla, hur vi än gör. Det finns alltid individer som inte tycker det är bra även om de egentligen skulle behöva det. Så är det. Vi lyssnar alltid in vad våra läsare meddelar oss, och gör vårt bästa. Ofta får vi se till helheten och se vad 99 % säger, istället för att fokusera på vad den enda procenten inte gillade. Det är svårt i skriftlig form att få med alla aspekter, allas åsikter och inte trampa någon på tårna. Det är oundvikligt. Ledsamt och beklagligt, men oundvikligt.

Med allt det här sagt, vi är så tacksamma för alla läsare som hängt med genom åren, och för nya läsare som på olika sätt ger respons på det vi gör, som hjälper, peppar och bygger upp. Tack för att ni sprider budskapet om att vi duger, och att hälsa är för alla.

Läs gärna också vad Liselotte skrivit om detta.

hate

11 Comments

  1. Det behövs en motpol till hälsohetsen och jag upplever att mycket av det som publiceras på Livskick fungerar som en sådan. Det handlar om att prata om hälsa på djupet. Måste säga att jag tycker att det är tråkigt att det finns de som vill att ni ska skriva om dieter, har de inte förstått alls vad Livskick handlar om? Och som sagt, vill en promt läsa om 5:2 så går det ju att göra det på (för) många andra ställen. Visste inte att Livskick tidigare mer handlat om ”ytliga” frågor, men uppskattar verkligen konceptet som det är idag <3!

  2. Pingback: Vi är fler som gör motstånd (även om vissa inte önskar vår hjälp) | Liselotte Howard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *