Lästips: kost, träning och triggers

Vettigt och intressant om träning, kost och hälsa
Jag har tidigare själv tänkt tipsa om medlemstidningen Friskis&Svettis, men Johanna har skrivit så bra om det så du kan läsa det här istället. (Återhämtningsbloggen)

Konsten att inte triggas
”Det är svårt att stå emot att skada sig själv när någon annan precis har gjort det. Mest utsatt är man om man inte hunnit lära sig några färdigheter att hantera de känslorna som sköljer över en som en tsunami.” En bra text med tips om hur man kan undvika att triggas – och det går att applicera även på andra saker. (SHEDO)

”Det är dags att lägga ner träningshetsen”
”Att träning många gånger handlar mer om prestation än om lust förstärks när allt fler lägger upp kilometertiden på sin senaste löprunda på Facebook eller bilder av sin vältränade kropp på Instagram” (SVT)

Trenddieter kan orsaka näringsbrist
”Paleo, LCHF, raw food. Eller varför inte lite gammal hederlig medelhavskost? Få ämnen orsakar så mycket debatt som frågan om hur man ska äta. Det finns gott om experter som förespråkar olika dieter, men vad kan man egentligen lita på?” (SvD)

kalorier

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *