”Trött på alla kampanjer om att ”älska din kropp”?”

Jenn Hand har skrivit ett så bra inlägg om just det här, att det är den aspekten som saknas i många av de här kampanjerna. Hon skriver att det som är fel med alla dessa kampanjer är inte budskapet, utan att vi först måste få bort idealet att den smala kroppen är det mest åtråvärda för oss kvinnor:

”Vi skulle ge en av våra armar eller ben för att vara smalare. Och där ligger problemet. Vi har placerat bilden av en väldigt smal kvinna i våra sinnen som något vi strävar efter, vad vi i hemlighet hoppas på, som något som skulle lösa alla våra problem. Det representerar våra drömmar och våra önskningar. När vi kommer ”dit” tänker vi att vi kommer ha en sexig utstrålning, ett hett sexliv, självförtroende att rocka alla kläder vi drömmer om, inre lycka, vara nöjda med våra kroppar, och så vidare. Vi har lagt biljetten till ett bättre liv i en viktnedgång och att komma i en viss storlek. Vi har illusionen om att när vi äntligen blir smala, så kommer vi på något sätt bli älskade, åtrådda, och ha livet vi drömmer om. Och det är vad dessa kampanjer glömmer bort. De missar målet. Det är inte att vi inte vill älska våra kroppar. Det handlar om att vi glorifierar en smal kropp som biljetten till livet vi drömmer om.”

Hon fortsätter sen med att ge frågor till oss läsare som vi själva kan svara på – om VARFÖR vi vill vara smala, och sen utvärdera svaren. Läs hela och om du känner igen dig, ta en funderare!

losingweight

3 Comments

  1. Pingback: Kroppen & Kärleken - Att inte älska är inte detsamma som att hata | Liselotte Howard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *