Nyårstankar och -länkar

Jag har inte tänkt skriva någon nyårskrönika utan tänkte tipsa om andra texter på Livskick.

Det jag reflekterat lite över är vad som förändrats på Livskick under hösten, och vad som komma skall nästa år. Mitt mål var att utöka redaktionen, förbättra och stärka den, så att jag bara skulle ha en övergripande roll och kunna genomföra det vi planerar för nästa år. Jag kan med stolthet säga att målet är uppnått. Jag är så stolt över dem allihop. Och jag är så tacksam för allt de gör. Särskilt tack till Liselotte, Karoline och Sandra som gjort ett enormt bra jobb som nya redaktörer. I januari tar vi en ny(gammal) riktning och satsar på att skapa något mer fysiskt. Ni ska såklart få veta allt när det är klart.

Här är några länkar till fin nyårsläsning. Önskar dig som läser ett riktigt gott 2015, önskar dig ett hälsosamt år, både fysiskt och psykiskt. (Och med det menar jag hälsosamt utifrån dina egna förutsättningar!)

Nyårslöften à la Livskick (Anna-Karin Sahlin)

Du klarade det! Men sen då…? Om att lova långsiktigt (Liselotte Howard)

Nyårskrönika: ”Mitt jobb är att visa vägen” (Camilla Johansson)

Sätt inga mål, bara nytt fokus för ett lyckat nyårslöfte (Johanna Arogén)

Nyårskrönika: ”Är vi inte värda mer än så här?” (Min text från 2012 som fortfarande känns aktuell)

Förvänta mindre – Förundras mer: Om mina nyårstraditioner (Från Liselottes blogg)

Om nyårslöften-några tips! (Från Jennys blogg)

verktyg

Mitt nyårslöfte till mig själv är att ta hand om min kropp. Återta kontrollen över mat och träning, och göra det för att jag vill vara frisk och orka. Det låter så klyschigt, men det är verkligen den enda utgångspunkten som är sund för mig. Jag vill använda min kropp. Utmana den att orka mer, göra mer. Och det kommer bli så himla kul!

7 Comments

  1. Gott Nytt År Johanna! Tycker att det skrivit himla mycket bra kring nyårslöften, julmat mm på Livskick och jag länkade på bloggen. Ni är bäst! Tycker inte att ditt löfte är klyschigt men kommer själv inte att avge några löften alls. Det ska en såklart göra som en vill med 🙂 huvudsaken är att det känns rätt för en själv. Hoppas att du får en bra nyårsafton och såklart ett bra 2015 <3

  2. Jag tror det är bra att ”dissekera” begreppet nyårslöfte. Det blir liksom inte bra om vi blir besvikna på oss själva. Det är lätt att sätta löften i huvet, men vad händer irl? Det kanske inte alls känns lika roligt. Men jag vet inte. Jag satsar på mina 12 nystarter. Och jag tänker att jag en gång om dagen ska fundera ut: vad var riktigt bra idag. Kan säga att 1 januari var det bästa att jag fick en kort tur på en halvtimme i ett villaområde som jag aldrig sett och att jag sprang på den präst som vigde mig och mannen. Den 2:a januari, idag alltså, är jag nöjd med att ha sovit på eftermiddagen i två timmar. Små saker, men som betyder mycket för mig.

    Hoppas att du och din kropp mår bra och blir starkare. Det är ni värda förstås!

    Kramar

  3. Pingback: Kan vi snälla skippa dietsnacket nu efter julen? | Johanna Arogén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *