Länktips: tema mat och hälsa

Många använder bantningspiller – få är medvetna om riskerna
För personer som behöver – eller tror att de behöver – gå ned i vikt är reklamen för olika bantningspreparat lockande. Många testar – men få är medvetna om varje sig effekter eller bieffekter. (Livskick)

Why Fresh Fruits and Vegetables Still Beat Dietary Supplements
En informativ och bra artikel om kosttillskott kontra riktig mat. (Huffington Post)

Hälsa är en populär vetenskap (med ohälsa som effekt?)
”Att vår hälsa och vad som kan leda till ett friskt liv uppmärksammas i media är till en stor del positivt. Men när det uppmärksamheten blir i form av spekulativ fakta, trender och anekdotisk vetenskap går det lätt för långt.” (Liselotte Howard)

Carbs Are Not the Enemy: Oversimplification Is
Också en bra artikel om varför man ska tänka två gånger innan man väljer att utesluta kolhydrater ur sin kost. Det är mycket farligare att överförenkla fakta, än att äta kolhydrater. (Huffington Post)

food

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *