Länktips: självacceptans, ursäkt till kroppen, kampanjer i media & studie om tonårstjejer

7 steg till självacceptans – och bättre hälsa
Att ha en positiv kroppsuppfattning, eller att känna positiva känslor om våra kroppar, oavsett hur de ser ut – är avgörande för hälsan. Vi behöver börja med kärlek om vi ska kunna må bra. Det enda sättet att inte må dåligt över sin kropp är att acceptera den, precis som den är. (Livskick)

A Body Apology
En fin text i form av ett brev där författaren ber om ursäkt till sin kropp för att hon ignorerat dess signaler, undanhållit den näring, jämfört den med andra, och så vidare. Hon uppmanar läsaren att skriva också skriva ett liknande, personligt anpassat, brev. (Huffington Post)

All uppmärksamhet är bra uppmärksamhet? Om kampanjer i media
För att inte tala om att kampanjen alltsomoftast dyker upp i en liten länk bredvid stora rubriker om hur du bäst går ner 5 kg/förbättrar din personlighet/får större biceps (och kanske bröst?). Sa någon ordet hyckleri…? (Liselotte Howard)

Seeing selves as overweight may be self-fulfilling prophecy for some teens
En rapport från en studie som visar att tonårstjejer som felaktigt ser sig själva som tjocka, senare i livet faktiskt blir feta. (Science Daily)

dearme

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *