Dove + Twitter: #SpeakBeautiful

Jag har många gånger skrivit om att det vi gör på nätet påverkar andra – bilder vi delar får konsekvenser för andra människor, tex. Nu har företaget Dove tillsammans med Twitter skapat en kampanj i ett försök att uppmärksamma att hur vi pratar om oss själva online påverkar andra, och uppmuntra oss att vara mer positiva när vi twittrar om skönhet och kropp: #SpeakBeautiful

http://youtu.be/_cncxoJPwBw

Twitter har länge kritiserats för att inte vidta åtgärder vid trakassering och mobbning, men har nu lovat att bättra sig. Den här kampanjen ingår i det.

Enligt en undersökning gjord av Dove har 8 av 10 kvinnor sett negativa kommentarer om andra kvinnors utseende i sociala media. Och 4 av 5 negativa tweets om skönhet och kroppsuppfattning skrivs av kvinnor som kritiserar sig själva.

Även om jag tycker att vi behöver framhäva mer än bara ”skönhet” för kvinnor, så är det ett bra steg för Twitter att ta mer ansvar för vad som händer där. Sen är det ju alltid så att förändring behöver ske inifrån, inte påtvingat utifrån, så vi har en del att jobba med när det gäller hur vi tänker om våra och andras kroppar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *