Citat i Daisy Beauty

En superbra artikel om träningsbilder och om att försonas med sin kropp, i tidningen Daisy Beauty. Som Liselotte sa, vore bra att skippa siffrorna nästa gång bara! Jag citerades på sidan 149:

Redan i april 2012 hade Instagram förbjudit taggen thinspo, medan träningskusinen fitspo fortfarande florerar fritt med 16 miljoner bilder i dag. Men under fitspo syns fortfarande samma enkla kroppsbudskap om att du inte duger i dagsläget, enligt kostvetaren Johanna Arogén som har synat den nya träningstrenden.
”Träningsbildernas budskap är att du misslyckas om du inte uppnår en viss typ av kropp. De uppmanar dig att inte sluta, fastän kroppen gör ont. De förmedlar att du är lat och okunnig om du inte gör ansträngningen. Det anses normalt att fasta två dagar i veckan och det kan vara svårt att inse att hetsen gått för långt.”

daisy

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *