Grymma lästips från Livskick

Här kommer några härliga länkar att njuta av denna måndag!

20 livsviktiga råd till tjejer i 20-årsåldern

12. Nej, Ryan Gosling har inte sagt att du ska ”låta bli den där muffinsen”. Han gråter inte heller när du äter kolhydrater. Och om du hört något liknande från en kille – dumpa honom. Han har kollat på för många retuscherade bilder. (av mig)

Kommentarer om vikt – och varför de är så dumma

Vikt uppfattas förvånansvärt ofta som viktigt. I media, på jobbet, bland vänner – diskussionen om olika personers kroppar och deras tyngd dyker upp på många olika sätt i många olika sammanhang. Vanligast är det kanske att kommentera en persons vikt när hen förändrat den på något sätt, men det kan nästan alltid göra mer skada än nytta. (av Liselotte Howard)

7 tecken på att du är stressad, och vad du kan göra åt det

Vi är alla olika – du har säkert dina stressignaler som du kan, eller inte kan, läsa. Dessa sju tecken är exempel på saker som kan ha en inneboende stress som grund. (av Liselotte Howard)

Krönika: ”Jag tänker inte vara en skitstövel till PT”

Ibland får jag höra på omvägar åsikter om att jag jobbar som jag gör – att resultaten ska få komma av en vänlig omtanke till kroppen. Visst hade jag kunnat rivstarta många fler kunder med nocarb, med minimalistiskt av kalorier och galen träning. Jag har varit på andra sidan och önskar inte ens min värsta fiende den upplevelsen. Varför skulle jag önska människor som ber om min hjälp det då? (av Camilla Johansson)

3 tips som förbättrar din relation till mat

Många av oss har en rätt komplicerad relation till mat och ätande. För de allra flesta handlar det inte om en uttalad ätstörning, men ett dåligt samvete kopplat till något vi gör dagligen och som vi behöver för vår överlevnad är både onödigt och ohälsosamt. Så hur kan vi få ordning på tankarna? Här är några punkter, som en liten start. (av mig)

8 effektiva steg mot olycka

Här listar vi 8 tydliga mönster som kan identifieras hos riktigt missnöjda personer (med baktanken att ”orkar du inte kämpa för att bli lycklig, kanske du i alla fall kan låta bli att bli olycklig”). (av Liselotte Howard)

”Jag är inte mina prestationer” – en krönika om egenvärde

Visst gläder jag mig när jag presterar bra – det är ju såklart jätteroligt! Jag får dock inte glömma att detta varken gör mitt värde mindre eller större, djupare eller bredare. Mitt värde är som det är – jag är bra och jag är värdefull. Jag, Rebecka, är inte ett bra matteprov, en tillräckligt snygg handstil eller min geografikunskap (tack och lov för det!). (av Rebecka Nelson)

Motion blir marathon – vad händer när extrem träning blir norm?

Allt fler tränar allt hårdare. Vad händer med vår syn på motion och hälsa när ett marathon inte längre är något uppseendeväckande, utan snarare norm? Och vad krävs egentligen av kroppen för att följa trenden? (av Marie Larsson)

5 strategier för barns säkerhet på nätet

För att guida sina barn bör föräldrar engagera sig i vad de gör online, och lära dem nya strategier. Här tipsar vi om hur! (av Liselotte Howard)

11 vanor hos personer med dold depression

Problemet är att livet blir som mörkast när vi slutar att ha insikt i varandras mående. Vi tenderar tro att svårigheter syns lika tydligt som krigsskador på våra kroppar men i verkligheten syns inte dessa sår på utsidan. Vi måste titta noggrant efter tecken på dold depression. Här listas några vanor hos människor som lider av dold depression. (av Karoline Karlsson)

Läs kroppen istället för innehållsförteckningen – om att njuta av mat

Läkare, opinionsbildare och rubrikmakare varnar oss ofta för våra så kallade ”laster” – all denna goda mat som inte klarar en hårddragen analys av innehållsförteckningen och därmed i princip kommer leda oss till en förtida död. Men vet du vad? Vägen dit – livet – är faktiskt till för att njutas också. (av Liselotte Howard)

real

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *