Toy Like Me: en docka som barnet kan identifiera sig med

Jag har tidigare nämnt dockan Lammily, som ett alternativ till Barbie. Nu går det att köpa dockor med hörapparat, födelsemärke och käpp. Kampanjen (som startades av föräldrar i sociala medier) heter ”Toy Like Me” och dockorna görs för att barn med speciella behov eller liknande ska kunna leka med dockor som är som de själva. Dockorna är nya och ännu finns inte så många att välja på, men företaget jobbar just nu på att göra en rullstol till dockorna. Man kan även skicka in förslag och önskemål.

Dockorna kostar en del, men görs på beställning genom 3D-printing, och skickas även till Sverige. Det skulle innebära att man snart kan beställa en docka som barnet kan identifiera sig med, vilket ju är helt fantastiskt.

toylikeme

toylikeme

4 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *