”Hard work” = svält ?

För ett tag sen kunde vi skåda Kaley Cuoco på framsidan av Shape Magazine, den amerikanska utgåvan. När den kom ut skrev hon så här på sin Instagram:

Kaley

Bilden kommer härifrån, för hon har tagit bort den ursprungliga texten.

I en intervju med Jimmy Fallon sa Kaley dock:

”Egg whites, almonds, air. All I ate was, like, almonds for so long. I was so hungry. They told me I was going to be on the cover a year ago, so I had a lot of time to prepare. Nothing gets you more in shape than being on the cover of Shape!”

”Hard work” = självsvält

”In shape” = hungrig

Jag tar upp det här för att jag tycker det är extremt viktigt att förstå att det vi ser på bilder som denna inte är verkligheten. Det är inte bara retuscherat – det är extremt ohälsosamt många gånger – trots att det ska förmedla hälsa. Vi ser en sprudlande tjej och vi läser hennes ”positiva budskap” i samband med artikeln. I vissa fall kommer sanningen fram, och den är verkligen inte bildskön. Antagligen var denna tjej hälsosam innan hon började ”förbereda sig” för att vara på omslaget, men att vara ”i form” har i allra högsta grad reducerats till att endast handla om utseendet. Och det måste förändras, för folkhälsans skull.

4 Comments

  1. Återigen: suck för att hunger, svält och plåga framhålls som ett sätt att nå en ”vältränad” eller ”hälsosam” kropp… Jag blir så ARG och ledsen på samhället! Känner att jag vill skrika ut det här och typ ruska om alla som smalhetsar….

    Tack (igen) för att du, som alltid, hjälper till att lyfta det här viktiga (på ett fredligt och sakligt sätt). Önskar du/vi nådde ut till fler.

    Kram ❤

  2. Dessi

    Det är riktigt hemskt att en tidning som ska förmedla ”hälsa” låter sina gäster (eller vad vi nu ska kalla dem) svälta sig själva innan de får vara med i tidningen. Det är jättebra att du och de andra på Livskick finns och kan berätta sanningen. Jag har fått så mycket insikt efter att ha haft Anorexi 4 år, och UNS i ytterligare 4år. Nu är jag äntligen på G mot det nya friska livet, och era bloggar får mig verkligen att vägra hamna i det där helvetet igen. Tack.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *