Årssammanfattning 2015

Så här sista dagen på 2015 kände jag pressen att få ut ett sista, sällsynt, inlägg. Johanna och Liselotte har gjort denna sammanfattning förut, och jag fick en liten puff om att jag kanske också kunde haka på. Så det gör jag såklart!

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?
Ja! Undervisade som lärare 🙂 Något jag i hemlighet drömt om men aldrig tänkt varit möjligt.

Genomdrev du någon stor förändring?
Får nog lov att säga att dra ner på företagandet och bli anställd var en major förändring som medförde mycket gott!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, flera stycken.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
Hmm jag har nog inget speciellt datum förutom födelsedagar och så, som varit fina.

Dog någon som stod dig nära?
Ja och nej.

Vilka länder besökte du?
Inte ett enda. Har inte rest utomlands på länge men det börjar bli dags för det 🙂

Bästa köpet?
Drumroll please…. En crosstrainer! Jag gick emot alla känslor som skrek inom mig att crosstrainern är fienden. Så många timmar jag spenderat på crosstrainern (inte den här utan en annan som fick åka till tippen till slut för ett par år sedan), i ren mani, tvång, kompensation. Att få återta kontrollen över detta och använda den till något positivt, för att det är bra för mig, och kunna hantera det utan att det blir maniskt – det är helt fantastiskt! (Kom också på att vi köpt en mycket enkel båt, som gjorde stor skillnad för oss lägenhetsägare i en kuststad).

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Det har varit ett par höjdpunkter, inget specifikt jag vill berätta om.

Saknade du något under år 2015 som du vill ha år 2016?
Att få resa.

Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat. Fast ändå inte, för jag vet varför jag behövt avstå. Men jag önskar att jag hade kunnat det.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Tvekat på att hoppa i havet. Har egentligen inget svar på varför. Gammal vana kanske. No more!

Favoritprogram på TV? 
Följer några serier men inget sådär som jag måste se. Det som verkligen roar mig just nu är The Good Wife.

Bästa boken du läste i år? 
Skäms lite, men har inte läst några böcker. Alls. Kunde inte ens ta mig igenom min vanliga sommarläsning, den ligger halvfärdig i någon hylla. Har dock börjat återfå lusten och orken och fick en John Grisham-bok av min man (som vet hur mycket jag älskar advokatstorys) i julklapp som jag påbörjat.

Största musikaliska upptäckten?
Blanca.

Vad var din största framgång på jobbet 2015? 
Vet inte vad jag ska säga, framgång och framgång… Det rullar på liksom. Och vad gäller mitt nya jobb är det en framgång i sig att hitta en bra arbetsplats med bra kollegor och meningsfullt arbete. Inget jag tar för givet efter år med vantrivsel på olika ställen.

Största framgång på det privata planet? 
Det har stått rätt stilla med det mesta, men kan säga att den här sommaren är den första sommaren på många år som inte varit som att leva i sirap. Det är jag verkligen lycklig över. Och sen att vi äntligen flyttat till ett ställe där vi känner oss hemma och kan sätta ner lite rötter. Vi har satt upp tavlor på väggarna! (Senast det hände var 2004).

Största misstaget?
Kan verkligen inte komma på något specifikt. Gör misstag hela tiden liksom. 😉

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Både och. Gladare, piggare och mådde bättre på ett sätt, men efter en jobbig händelse på sommaren rasade jag rätt rejält. Det som gav mig ett uppsving var nya jobbet, utan det hade jag nog deppat ihop totalt. Det börjar lätta nu dock.

Vad spenderade du mest pengar på? 
Som familj: båtgrejer. Personligt: kläder.

Något du önskade dig och fick?
Känns lite tjatigt, men det är ju en anställning 🙂

Något du önskade dig och inte fick? 
Ja… 🙁

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? 
Fick hemlagad middag av min man och efterrätt av min dotter.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja.

Vad fick dig att må bra?
Jesus. Familj. Vänner. Havet.

Vem saknade du? 
Många som jag bor långt ifrån. På hösten saknade jag min vän Louise så mycket att jag körde 100 mil dit och 100 mil hem under höstlovet för att få träffa henne ❤

De bästa nya människorna du träffade? 
Träffade Liselotte för första gången, det var en höjdpunkt. Glömmer säkert en massa fina människor nu, sorry about that.

Mest stolt över?
Att jag fortsatt ha öppet varenda fredagkväll för unga i Oxelösund, trots att det varit tungt ibland.

Högsta önskan just nu?
Svår fråga att svara på, för hur jag än gör känns mina ”enkla” önskningar för banala, och mina ”större” önskningar för personliga.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Bli mer aktiv, på en massa olika sätt.

Mina 9 mest gillade instagram-bilder får avrunda året:

joarogen_full

5 Comments

  1. Pingback: År 2015: en sammanfattning | Liselotte Howard

  2. Pingback: Årssammanfattning 2015 | Johanna Ahlsten

  3. Pingback: Sammanfattning av året 2015 | Kampen mot monstret

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *