Temadag mot nätmobbning: samarbete med Teater Sörmland

Jag fick ett väldigt roligt uppdrag så här i början av året, tillsammans med Teater Sörmland och Ingela Ljung har vi haft temadagar på olika skolor i Sörmland. Först gjorde teatergruppen en föreställning, Gilla!, och efter det föreläste jag och Ingela om ideal, självkänsla och nätmobbning. Idag gjorde vi en bonusgrej på ytterligare en skola, fast utan teatern, istället med samtal efteråt.

Även om jag har gjort detta ett bra tag nu, så blir jag inte mätt på det. Jag älskar att möta ungdomar på det här sättet (visserligen ännu bättre på en fast skola, men ändå), att få låta dem prata av sig, reflektera, tänka till… Mitt drömjobb skulle vara att på heltid jobba med mobbningsfrågor och köra EQ för hela slanten. Tänk om det fanns sådana tjänster! Jag tror att kommunerna skulle tjäna mycket på det. (Hett tips!) 😉

gilla

Vi hade med oss en hemlig låda. Någon som kan gissa innehållet?

3 Comments

  1. Låter verkligen som ett roligt och viktigt projekt med föreläsningarna! Älskar för övrigt teater, så bra sätt att nå fram, få bearbeta känslor osv. Teaterns värld har liksom inga gränser för vad som är möjligt. Betydde mycket för mig som yngre att både få se föreställningar och själv få agera.

    PS Vad var det i hemliga lådan???

  2. Pingback: Årssammanfattning 2016 i bilder – Johanna Arogén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *