Bara den fejkade perfekta kroppen är bra nog, tydligen

Så som klimatet i sociala medier vad gäller kvinnors kroppar är idag är totalt deprimerande och upprörande. Den så kallade ”plus size”-modellen Ashley Graham är ett bra exempel på hur allt alltid är fel, och att bara det fejkade perfekta är bra nog för folk.

Hon lade ut den här bilden på Instagram och fick tusentals hatiska kommentarer från sina ”fans”. För att hon såg smalare ut och därför inte var någon bra förebild…

Hon skriver (fritt översatt av mig):

Att jag vet mina vinklar [som jag ska ta bilder ifrån] är en sak, men jag måste vara en magiker för att få folk att tro att jag gick från storlek 44 till 36 på en vecka! I verkligheten har jag inte minskat ett enda kilo det här året. Jag är faktiskt större nu än för tre år sedan, men jag accepterar min kropp som den är.

För en del är jag för kurvig. För andra är jag för lång, för bystig, för högljudd, och nu för liten – för mycket, men samtidigt inte tillräcklig. När jag lägger ut en bild från en ”bra vinkel” får jag kritik för att se smalare ut och säljer mig själv När jag lägger ut bilder som visar celluliter, stretchmarks och fettvalkar anklagas jag för att marknadsföra fetma. Den onda spiralen med kroppsskam behöver sluta.

Att försöka kasta skam och skuld på folks kroppar är inte något som bara tjocka får utstå – det händer överallt. Och eftersom det inte finns någon som på riktigt är perfekt så är vi alla förlorare. Bara de som photoshoppar och på andra sätt fejkar sina bilder vinner. De riktiga förlorarna är följarna som inte förstår vad som är verkligt och inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *