Om smalhets och barn – en länksamling

Jag har lagt märke till att det har skrivits en hel del artiklar och krönikor kring ämnet ”Låt bli att banta/hälsohetsa/osv – tänk på barnen” och andra liknande ämnen senaste tiden. Det gör mig otroligt glad att detta börjar uppmärksammas på lite bredare front; att det inte är ‘bara’ vi på lilla Livskick som tjatar om det. Och tjatat, det har vi gjort, i många år. Jag tror det är safe to say att vi var bland de allra första att lägga märke till, och uppmärksamma, problemet med att blanda ihop hälsa med skönhet, och vad det innebär för våra barn att vi nojar och inte tror att vi duger. Jag vill gärna tro att Livskick bidragit till förändringen som sker nu; jag ser att våra argument dyker upp lite här och där. Det är ett bra tillfälle att samla lite av det som finns på Livskick i ämnet, och lite längre ner finns en lista på inlägg från den här bloggen.

Först och främst: hela kategorin ”Kropps- & Skönhetsideal” på Livskick erbjuder massor med bra artiklar att läsa.

Axplock om att vara förälder i denna kroppsfixerade värld:
Från den här bloggen:

(Och så hela kategorin Ideal är ju läsvärd, om jag får säga det själv) 😉

 

3 Comments

  1. Pingback: Jag blir gärna kallad arg och bitter om det gynnar mitt barn det minsta lilla – Johanna Ahlsten

  2. Pingback: Inget barn ska behöva känna skam över sin kropp… – Åsa Jansdotter

  3. Pingback: Föräldrars syn på barnets kropp påverkar viktuppgång i tonåren – Livskick

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *