Hon säger som det är på Instagram. Kan vi också?

Av med hatten till människor som säger som det är! Modellen Jazz Egger använder sitt Instagram-konto till att visa vad som händer bakom scenerna i modevärlden, och i sitt liv.

Här skriver hon angående ”skönhetsfel” på huden:

Det är galet att ”icke perfekt” hud inte är socialt acceptabelt, när de flesta av oss lider av det. Låt oss göra det lite mer normalt. […] Vi måste sluta se naturliga saker som skönhetsfel. Låt inte din osäkerhet stoppa dig från att vara självsäker.

Här är några fler exempel på uppfriskande sanningar:

Jazz berättar att hon blivit lovad omslaget men de köpte istället bilder på kändisar. Hon fick heller inte betalt. De hade också sagt att de skulle använda en oretuscherad bild på Jazz men de vågade i slutänden inte använda den bilden. Istället skrev de felaktiga citat och hånade henne för att hon tror hon kan förändra modeindustrin.

Agenturen hade sagt till henne att hennes höfter var för stora för att hon skulle få vara med på London Fashion Week, och att hon måste gå ner i vikt. Hon förstod dock att hon redan var underviktig så hon struntade i ”rådet”. Hon fick vara med ändå.

”Det tog 15 minuter att ta den här bilden och jag var nära att ramla av sängen för att jag var tvungen att få mina ben att se smala ut”

Här är hennes tänder retuscherade.

Natten innan den här bilden togs (på London Fashion Week) hade hon inte sovit så mycket. Hon hade heller inte konsumerat salt, socker, fett eller alkohol på flera månader för att hon inte skulle få finnar. Det hjälpte inte, så de fick täcka dem med smink.

En sådan där social ärlighet: På bilden ses hon vara ute med kompisar, men i verkligheten ville ingen följa med henne så hon frågade en främling istället. Denna tycker jag är extra skön, det här med att allt alltid ser så peppigt, kärleksfullt och vänskapligt ut i sociala medier. Alla har hur många härliga, glada vänner som helst, som alltid vill umgås och som såklart är helt perfekta. Verkligheten ser inte ut så.

Såklart fick hon betalt för att promota detta!

Så – vill igen påminna (kanske mig själv främst?) om att våga vara mer genuin i sociala medier. Livet är inte bara tumme upp och glada miner. Jag menar inte att vi ska vara negativa och dystra, utan bara lite balanserade. Är ni med?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *