Hyckleri i media om vikt och hälsa

Jag ser en ny trend i media, att man försöker stå upp för psykisk ohälsa, vara medveten om ätstörningar och lyfta fram att svenskarna har matångest – när samma media samtidigt sprider ohälsosamma tips för viktnedgång (eller åtminstone fokuserar på en smal kropp). Jag uppskattar försöket, men tyvärr når man inte hela vägen fram. Här är ett av många exempel.

Kan läsas i Expressen ”Hälsoliv”:

”Experterna om svenskarnas nya matångest. En ny undersökning visar att nästan en fjärdedel av befolkningen i Sverige äter ”fritt från”-produkter trots att de inte behöver. För att de tror att det är bättre för magen och vikten. Uppåt 2,5 miljoner svenskar begränsar alltså sin kost på felaktiga grunder, med risk för minskad livskvalitet.”

Undrar varför? #hycklare

One Comment

  1. Pingback: Minska faran för ätstörningsdrabbade: råd till tidningar om kom i form-artiklar – Johanna Arogén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *