Lena Dunham tillrättavisar tidning som hyllar hennes viktnedgång

Alltså jag gillar verkligen när tidningarnas skitsnack kommer ut i ljuset. Som idag, till exempel. Lena Dunham har tydligen minskat i vikt, vilket enligt henne själv beror på att hon provat en kosthållning som ska hjälpa hennes endometrios. Enligt media handlar det såklart om något annat, här från Us Weekly:

Lena själv reagerade på rubriken med att göra ett aningen sarkastiskt inlägg på sitt Instagramkonto, där hon uppger 20 anledningar till sin viktminskning som inte har med viljestyrka/motivation/disciplin/diet/kosthållning att göra – vilket visar att det finns all anledning att hålla tillbaka välmenande kommentarer som hyllar en viktnedgång om man inte vet vad som ligger bakom.

Några exempel (som inte skrivits för att vara roliga) från Lenas lista är: ångest, besvär från endometrios (konstant illamående, smärtor, urinvägsproblem), hot mot hennes person både online och via post, att hon sover 19 timmar om dagen… Sedan avslutar hon med att undra vem som bryr sig och att hon faktiskt inte gett några tips till tidningen i fråga, att hon inte vill vara på omslaget – för att det representerar motsatsen till vad hon jobbat hela sin karriär för.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *